×

Mexico en Australië delen de punten in vriendschappelijke interland

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 07:32 uur

In een spannende en onvoorspelbare vriendschappelijke interland tussen twee voetbalgiganten, Mexico en Australië, eindigde de wedstrijd in een sensationeel 2-2 gelijkspel. De toeschouwers werden getrakteerd op een spektakelstuk waarin beide teams tot het uiterste gingen.

De Mexicaanse ploeg, met enkele bekende gezichten zoals Feyenoorder Santiago Gimenez en voormalig Ajacied Edson Álvarez in de basis, moesten een 0-2 achterstand wegwerken. Het leek een lastige opgave, maar de Mexicanen toonden veerkracht en gaven niet op.

In de eerste helft kwam Mexico al snel op achterstand door een kopbal van Leicester City-verdediger Harry Souttar uit een corner. Doelman Guillermo Ochoa was kansloos tegen deze perfect geplaatste bal. Het leek erop dat Australië de overhand had, maar Mexico gaf zich niet gewonnen.

Na de rust kreeg Feyenoorder Gimenez de kans om zijn land terug in de wedstrijd te brengen. Mexico kreeg een strafschop toebedeeld na een handsbal van Keanu Baccus. Helaas slaagde Gimenez er niet in om te scoren en schoot de bal op de paal. Een grote teleurstelling voor de Mexicaanse fans, maar het gaf hen ook de motivatie om door te blijven vechten.

Acht minuten later vergrootte Australië hun voorsprong door een penalty te benutten. Luis Romo beging een overtreding op Riley McGree en Martin Boyle maakte geen fout vanaf de stip. Met een 0-2 achterstand leek het erop dat Mexico een zware nederlaag tegemoet ging.

Maar Mexico gaf niet op. Vijf minuten na de tweede penalty kreeg ook Mexico een strafschop. Raúl Jiménez, die in het veld was gekomen als vervanger van Gimenez, wist wel te scoren en bracht zijn team terug in de wedstrijd. De spanning was om te snijden en het publiek ging volledig uit zijn dak.

De debutant Cesar Huerta, die een uur in het veld stond, werd de held van de avond. Met een prachtige volley wist hij de gelijkmaker te scoren en zijn team te redden. De emoties waren niet te stoppen en het stadion barstte uit zijn voegen van vreugde.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel, een resultaat dat beide teams recht deden. Het was een avond vol spektakel, passie en onverwachte wendingen. Zowel Mexico als Australië kunnen trots zijn op hun prestaties en kijken uit naar de volgende uitdagingen die hen te wachten staan.