×
Home Nieuws Livescore

PSV-speler Saibari getuige van hartverscheurende aardbeving in Marokko

PSV-speler Saibari getuige van hartverscheurende aardbeving in Marokko
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 10 september 2023 00:08 uur

Voetballer Ismael Saibari heeft een angstaanjagende ervaring meegemaakt tijdens de zware aardbeving in Marokko. De PSV-speler, die voor het eerst bij de selectie van Marokko zit, zou zijn debuut maken tegen Liberia. Helaas werd het duel, dat gepland stond in Agadir, uitgesteld vanwege de ramp.

Ondanks dat Agadir ongeveer tweehonderd kilometer verwijderd is van het epicentrum van de aardbeving in Ighil, voelde Saibari de trillingen in het hotel waar hij verbleef. In een interview met ESPN vertelde hij: "Het gaat goed met iedereen in het team, maar we schrokken wel enorm. Plotseling begon het gebouw te trillen, van links naar rechts. Daarna kregen we al snel hartverscheurende video's doorgestuurd."

De aardbeving heeft inmiddels al aan meer dan dertienhonderd mensen het leven gekost. Saibari uitte zijn verdriet en medeleven: "Iedereen is bedroefd. Het doet pijn om je landgenoten zo te zien lijden, vooral omdat het zo dichtbij is. Mijn gedachten gaan uit naar alle nabestaanden."

Op dit moment zitten de spelers van Marokko aan de buis gekluisterd en wachten ze op nieuws van het thuisfront. "We delen updates met elkaar, ook al spreekt niet iedereen Arabisch. Degenen die dat wel kunnen, delen alles met de rest. Het is een zeer heftige situatie", aldus Saibari.

Het is duidelijk dat Saibari en zijn teamgenoten diep geraakt zijn door de aardbeving en de gevolgen ervan. Het is een tragische gebeurtenis die de hele natie in rouw dompelt. Laten we hopen dat er snel hulp en steun geboden kan worden aan de getroffenen en dat Marokko weer op kan krabbelen na deze verschrikkelijke ramp.