×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht start Eredivisie zonder fans, Jans bezorgd

FC Utrecht start Eredivisie zonder fans, Jans bezorgd
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 11 augustus 2024 08:08 uur

Het is zover voor FC Utrecht: zondagmiddag om 14.30 uur trappen zij af voor het nieuwe Eredivisie-seizoen in een lege Galgenwaard. Een ongebruikelijke start voor de club, die normaal gesproken kan rekenen op de steun van duizenden fanatieke supporters. Trainer Ron Jans kijkt met gemengde gevoelens uit naar het thuisduel met PEC Zwolle, wetende dat de tribunes dit keer leeg zullen blijven.

De maatregel om zonder publiek te spelen vanwege de huidige omstandigheden raakt Jans diep. De coach weet als geen ander hoe belangrijk de twaalfde man kan zijn en betreurt het dat de fans niet aanwezig kunnen zijn om hun team aan te moedigen. Toch is hij vastberaden om met zijn spelers het beste van de situatie te maken en een sterke start van het seizoen neer te zetten.

Voor de spelers van FC Utrecht zal het een vreemde gewaarwording zijn om in een leeg stadion te spelen, zonder de gebruikelijke sfeer en aanmoedigingen vanaf de tribunes. Desondanks zullen zij er alles aan doen om de drie punten in eigen huis te houden tegen PEC Zwolle. De afwezigheid van supporters mag dan een uitdaging zijn, maar het team is vastbesloten om te laten zien dat zij ook zonder hen kunnen presteren.