×
Home Nieuws Livescore

Manchester City wint Community Shield na strafschoppen op Wembley

Manchester City wint Community Shield na strafschoppen op Wembley
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 10 augustus 2024 18:24 uur

Manchester City heeft op zaterdag triomfantelijk de Community Shield gewonnen na een zenuwslopende strijd tegen aartsrivaal Manchester United op het iconische Wembley Stadium. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Het was uiteindelijk Manuel Akanji die de verantwoordelijkheid nam en koelbloedig de beslissende penalty binnenschoot, waarmee hij zijn team de overwinning bezorgde.

De spanning was voelbaar in het stadion toen beide teams elkaar geen duimbreed toegaven gedurende de reguliere speeltijd. De fans werden op het puntje van hun stoel gehouden terwijl de spelers alles gaven om de felbegeerde trofee in de wacht te slepen. De strijd was intens en het publiek werd getrakteerd op een waar spektakel van Engels topvoetbal.

Na een zenuwslopende reeks strafschoppen was het uiteindelijk Manchester City die aan het langste eind trok en de Community Shield mee naar huis mocht nemen. De spelers vierden uitbundig op het veld, terwijl de fans in extase waren van vreugde. Deze overwinning zal ongetwijfeld het zelfvertrouwen van Manchester City een boost geven voor het komende seizoen, terwijl Manchester United zal strijden om revanche te nemen.