×
Home Nieuws Livescore

Manchester United en City strijden om Community Shield

Manchester United en City strijden om Community Shield
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 10 augustus 2024 18:16 uur

Manchester United en Manchester City stonden op het punt om de strijd om de FA Community Shield te beslissen in een zenuwslopende wedstrijd. Het leek er lange tijd op dat United de overwinning zou grijpen dankzij een laat doelpunt van Alejandro Garnacho in de 82e minuut. De fans van United waren al aan het juichen, maar toen kwam daar Bernardo Silva van City die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de gelijkmaker wist te scoren. De spanning was om te snijden en nu zouden penalty's de beslissing moeten brengen over wie er met de eerste prijs van het seizoen vandoor zou gaan.

De spelers van beide teams stonden gespannen klaar voor de allesbeslissende penaltyreeks. De druk lag hoog en elke speler wist dat één misser fataal kon zijn. De fans op de tribunes hielden hun adem in terwijl de scheidsrechter het startsein gaf voor de penaltyserie. De doelmannen stonden paraat en de eerste schutters namen hun aanloop.

Het was een ware thriller van een penaltyreeks waarbij de ene na de andere speler koelbloedig de bal in het net wist te schieten. Uiteindelijk was het Manchester City die aan het langste eind trok en de FA Community Shield in de wacht sleepte. De spelers van City vierden uitbundig terwijl de teleurstelling bij United groot was. Een spectaculaire wedstrijd die tot het laatste moment spannend bleef en waarbij City uiteindelijk de overwinning wist te behalen.