×
Home Nieuws Livescore

De Ligt naar Manchester United voor 45 miljoen euro

De Ligt naar Manchester United voor 45 miljoen euro
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 10 augustus 2024 15:08 uur

Manchester United en Bayern München hebben na lang onderhandelen eindelijk overeenstemming bereikt over de transfer van de Nederlandse verdediger Matthijs de Ligt. Volgens bronnen van The Athletic zal de talentvolle speler zijn carrière voortzetten bij Old Trafford, waar hij voor een bedrag van 45 miljoen euro zal tekenen. Daarbovenop komen nog eens vijf miljoen euro aan bonussen, waardoor de totale transfersom op 50 miljoen euro uitkomt.

De Ligt, die momenteel speelt voor Juventus, wordt gezien als een van de meest veelbelovende verdedigers in het hedendaagse voetbal. Zijn indrukwekkende optredens hebben de aandacht getrokken van verschillende topclubs in Europa, maar uiteindelijk heeft Manchester United de strijd om zijn handtekening gewonnen. De Ligt zal bij de Engelse club herenigd worden met zijn voormalige Ajax-teamgenoot Donny van de Beek, wat voor de fans van United voor extra enthousiasme zal zorgen.

De transfer van De Ligt naar Manchester United markeert een belangrijke stap in zijn loopbaan en biedt hem de kans om zijn talent verder te ontwikkelen in de competitieve Premier League. De 21-jarige verdediger wordt gezien als een versterking voor de defensie van United, die onder leiding van manager Ole Gunnar Solskjaer hoopt op een succesvol seizoen. De fans van de club kijken reikhalzend uit naar de officiële presentatie van De Ligt en zijn eerste optreden in het iconische rood van Manchester United.