×
Home Nieuws Livescore

Vink: Ajax-spelers verkeerd opgesteld, selectie vraagt kwaliteitsimpuls

Vink: Ajax-spelers verkeerd opgesteld, selectie vraagt kwaliteitsimpuls
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 10 augustus 2024 13:48 uur

Voormalig Ajax-speler Marciano Vink heeft kritiek geuit op de tactische keuzes van trainer Francesco Farioli. Volgens Vink worden enkele spelers van de Amsterdamse club momenteel op de verkeerde posities ingezet, wat volgens hem ten koste gaat van het gewenste spel van de Italiaanse coach. De voormalige middenvelder is van mening dat er een kwaliteitsimpuls nodig is binnen de selectie van Ajax om de visie van Farioli succesvol te kunnen implementeren.

Vink, die zelf jarenlang het rood-witte shirt van Ajax heeft gedragen, benadrukt het belang van de juiste positionering van spelers binnen het team. Hij gelooft dat een goede balans en harmonie in het elftal essentieel zijn voor het behalen van sportief succes. De voormalige international pleit dan ook voor een grondige evaluatie van de huidige opstelling en selectiebeleid van de clubleiding.

De uitspraken van Vink zullen ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen binnen de Ajax-familie. Met de druk op trainer Farioli en het bestuur om te presteren in zowel de nationale competitie als in Europa, is het cruciaal dat er naar de kritiek van clubiconen zoals Vink wordt geluisterd. De komende wedstrijden zullen wellicht meer inzicht geven in de eventuele veranderingen die zullen worden doorgevoerd om het tij te keren en de gewenste speelstijl van Ajax te realiseren.