×
Home Nieuws Livescore

Arsenal zegt Pépé gedag: transfervrij naar Trabzonspor

Arsenal zegt Pépé gedag: transfervrij naar Trabzonspor
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 september 2023 21:32 uur

Trabzonspor haalt verrassende aanwinst binnen: Nicolas Pépé! De Ivoriaanse aanvaller verlaat Arsenal na vier jaar en gaat nu zijn geluk beproeven bij de Turkse club. Het contract van Pépé bij Arsenal is vroegtijdig beëindigd, waardoor hij transfervrij kon vertrekken. Zowel de speler als de club waren het eens over deze beslissing.

Pépé werd in 2019 de duurste Afrikaanse voetballer ter wereld toen hij voor ruim tachtig miljoen euro naar Arsenal kwam. Helaas kon hij de hoge verwachtingen niet waarmaken en werd hij onlangs afgelost door Declan Rice als duurste Afrikaanse voetballer. Rice maakte voor maar liefst 116 miljoen euro de overstap van West Ham United naar Arsenal.

Bij Arsenal speelde Pépé in totaal 112 wedstrijden, waarin hij 27 doelpunten wist te maken. Hoewel hij ook als spits kan spelen, lag zijn kracht voornamelijk op de rechterflank. Nu gaat hij dus een nieuw avontuur aan bij Trabzonspor, waar hij naar verwachting een contract zal tekenen tot medio 2024.

Het is een opmerkelijke stap voor Pépé, maar wie weet wat de toekomst hem zal brengen bij Trabzonspor. De club zal ongetwijfeld blij zijn met deze versterking en hoopt dat Pépé zijn talenten kan laten zien in de Turkse competitie. We zullen de ontwikkelingen rondom deze transfer nauwlettend volgen.