Home Livescore

België wint nipt van Azerbeidzjan in EK-kwalificatieduel

JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 september 2023 17:08 uur

In een zinderende wedstrijd op zaterdagmiddag heeft een ontketend België met een miniem verschil de overwinning behaald op Azerbeidzjan. Het duel, dat plaatsvond in het bruisende Bakoe, eindigde in een 0-1 stand in het voordeel van de Belgen.

Onder leiding van de charismatische bondscoach Domenico Tedesco, beter bekend als de meesterstrateeg van De Rode Duivels, werd er gekozen voor een gedurfde opstelling. Zo kreeg de talentvolle PSV-aanvaller Johan Bakayoko een basisplaats toebedeeld. In de spits stond niemand minder dan de ervaren aanvoerder Romelu Lukaku, terwijl Yannick Carrasco de linkerkant van het veld mocht bestrijken. Beide spelers hadden een turbulente transferperiode achter de rug, waardoor ze een groot deel van de voorbereiding hadden gemist.

Het was duidelijk te zien dat niet alle Belgische spelers volledig fit waren. Met uitzondering van enkele kleine kansjes, wist België niet echt gevaarlijk te worden. Azerbeidzjan daarentegen was met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust kwam België echter met wat geluk op voorsprong. Een schot van Bakayoko werd van richting veranderd door Carrasco, die daarmee het doelpunt op zijn naam mocht schrijven.

In de tweede helft zakte het spel van België steeds verder weg. Ondanks kansen op een tweede doelpunt, lukte het niet om de voorsprong uit te breiden naar 0-2. Hierdoor bleef Azerbeidzjan geloven in een gelijkmaker. Doelman Koen Casteels werd een aantal keer op de proef gesteld, maar wist zijn doel schoon te houden. Ook invaller Loïs Openda kon aan de andere kant niet zorgen voor de tweede treffer van de wedstrijd. Uiteindelijk bleef het bij een nipte 0-1 overwinning voor België, waardoor zij nu samen met Oostenrijk de koppositie in Groep F delen. Beide landen hebben na vier wedstrijden tien punten weten te verzamelen.