×
Home Nieuws Livescore

Ronald de Boer: Panathinaikos verdiende rood voor overtreding op Ajax.

Ronald de Boer: Panathinaikos verdiende rood voor overtreding op Ajax.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 8 augustus 2024 21:32 uur

Voormalig voetballer en huidige analist Ronald de Boer is van mening dat Panathinaikos een rode kaart had moeten ontvangen in de eerste helft van de wedstrijd. De verdediger van de Griekse ploeg, Sverrir Ingi Ingason, maakte vlak voor de rust een harde overtreding op Ajax-verdediger Youri Baas. De harde tackle had volgens De Boer zwaar bestraft moeten worden, zo liet hij weten tijdens zijn analyse bij Ziggo.

De Boer benadrukte dat de overtreding van Ingason niet door de beugel kon en dat de scheidsrechter strenger had moeten optreden. De voormalige profvoetballer vond het onbegrijpelijk dat de verdediger van Panathinaikos slechts een gele kaart kreeg voor zijn actie. Volgens De Boer had de scheidsrechter de rode kaart moeten trekken om een duidelijk signaal af te geven dat dergelijk hard spel niet getolereerd wordt.

De harde overtreding van Ingason zorgde voor opschudding binnen het veld en bij de supporters. De Boer wees erop dat dergelijke tackles niet alleen gevaarlijk zijn voor de speler die geraakt wordt, maar ook voor de integriteit van het spel. Als analist bij Ziggo staat De Boer bekend om zijn scherpe analyses en ongezouten mening over het vertoonde spel op het veld.