×
Home Nieuws Livescore

Noodbevel Sneekweek na vechtpartij Cambuur en Heerenveen fans

Noodbevel Sneekweek na vechtpartij Cambuur en Heerenveen fans
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 8 augustus 2024 19:48 uur

In het Friese Sneek heeft de gemeente Súdwest-Fryslân ingegrepen tijdens de jaarlijkse Sneekweek vanwege een verontrustende escalatie. Een noodbevel is afgekondigd na een heftige confrontatie op woensdagavond tussen supporters van SC Cambuur en hooligans van sc Heerenveen. De vechtpartij wierp een schaduw over het feestelijke evenement dat normaal gesproken bekend staat om zijn gezelligheid en watersportactiviteiten.

De autoriteiten waren genoodzaakt om in te grijpen nadat de situatie dreigde te escaleren. Het noodbevel werd uitgevaardigd om verdere ongeregeldheden te voorkomen en de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. De clash tussen de voetbalfans zorgde voor onrust en verontwaardiging onder de aanwezigen, die zich normaal gesproken verheugen op een onbezorgde week vol festiviteiten.

De gemeente Súdwest-Fryslân benadrukt het belang van een vreedzaam verloop van de Sneekweek en roept op tot respect en tolerantie. De incidenten tussen de supportersgroepen hebben een schaduw geworpen over het feestgedruis en benadrukken de noodzaak van een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers. De autoriteiten zullen streng optreden tegen elke vorm van verstoring van de openbare orde om de sfeer tijdens de Sneekweek te waarborgen.