×
Home Nieuws Livescore

Aardbevingsramp in Marokko leidt tot uitstel Afrika Cup-kwalificatieduel

Aardbevingsramp in Marokko leidt tot uitstel Afrika Cup-kwalificatieduel
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 september 2023 15:16 uur

De geplande confrontatie tussen Marokko en Liberia zal niet plaatsvinden op zaterdagavond. Een onverwachte gebeurtenis heeft roet in het eten gegooid. Het Afrikaanse land werd getroffen door een aardbevingsramp, waardoor het kwalificatieduel voor de Afrika Cup moest worden uitgesteld.

In de vroege uren van zaterdagochtend werd Marokko opgeschrikt door een hevige aardbeving in het zuidelijke deel van het land. De nasleep van deze natuurramp heeft al geleid tot een tragisch dodental van minstens 820 mensen. Helaas bestaat de vrees dat dit aantal nog verder zal stijgen. De Marokkaanse voetbalbond (RMFF) heeft dan ook besloten om de wedstrijd in Agadir geen doorgang te laten vinden.

Op zaterdagmiddag heeft de RMFF officieel aangekondigd dat de wedstrijd op een later tijdstip zal worden ingehaald. Dit besluit is genomen in samenspraak met de Confederation of African Football (CAF). De nationale voetbalgemeenschap betuigt haar oprechte medeleven en steun aan de families van de slachtoffers. Tevens wenst zij een spoedig herstel toe aan degenen die gewond zijn geraakt, zo meldt de bond via haar officiële kanalen.

Het is nog onduidelijk of de wedstrijd tussen Marokko en Burkina Faso, die gepland staat voor dinsdag en plaatsvindt op Marokkaanse bodem, wel doorgang zal vinden. Vanuit de hele voetbalwereld stromen de steunbetuigingen binnen voor Marokko, dat momenteel te maken heeft met deze tragische gebeurtenis.