×
Home Nieuws Livescore

Memphis Depay feliciteert Neymar met record in stijl

Memphis Depay feliciteert Neymar met record in stijl
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 september 2023 15:08 uur

Memphis Depay verrast Neymar met een hartverwarmende boodschap op sociale media. De Nederlandse voetballer feliciteert de Braziliaanse superster uitgebreid met zijn nieuwe record. Neymar heeft namelijk maar liefst twee doelpunten gescoord in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia (5-1) en is nu de topscorer aller tijden van het Braziliaanse nationale team.

Met zijn 78e en 79e interlandgoal heeft Neymar Pelé weten te passeren. Memphis begint zijn felicitatie met de woorden: "Gefeliciteerd broer! Je hebt het gedaan." Hij toont zijn respect en vertelt hoe Neymar hem al inspireert sinds hij klein was, zowel door zijn speelstijl als zijn benadering van het voetbal. "Nu heb je me nóg meer geïnspireerd!" voegt Memphis eraan toe.

De aanvaller van Atlético Madrid wijst ook naar het Braziliaanse volk en is ervan overtuigd dat heel Brazilië trots op Neymar is. Hij voorspelt dat ze hem de komende jaren nog meer zullen steunen. Het is duidelijk dat Neymar niet alleen zijn teamgenoten en fans inspireert, maar ook zijn collega-voetballers.

In de nacht van vrijdag op zaterdag scoorde Neymar na de rust het vierde doelpunt voor Brazilië. Hij vierde zijn doelpunt met gebalde vuisten, wat een verwijzing leek te zijn naar de legendarische Pelé, die zijn doelpunten altijd op dezelfde manier vierde.

De felicitatie van Memphis Depay aan Neymar is een prachtig voorbeeld van sportieve waardering en respect tussen spelers. Het laat zien dat voetbal niet alleen draait om rivaliteit, maar ook om bewondering voor elkaars prestaties.