×
Home Nieuws Livescore

Emanuel Emegha straalt na succesvol debuut in Jong Oranje

Emanuel Emegha straalt na succesvol debuut in Jong Oranje
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 september 2023 14:32 uur

Jonge voetbaltalent Emanuel Emegha is in de wolken met zijn eerste optreden in het Nederlands jeugdelftal. De twintigjarige spits heeft de wind in de zeilen sinds zijn spraakmakende overstap van Sturm Graz naar Strasbourg, waarvoor maar liefst dertien miljoen euro werd neergeteld.

Emegha maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut bij Sparta Rotterdam en heeft sindsdien een indrukwekkende reis afgelegd via Royal Antwerp FC en Sturm Graz. "Er waren talloze clubs die interesse toonden, wel twintig. Echt een overweldigend aantal. Maar Strasbourg had het beste verhaal voor mij", vertelt de spits aan het Algemeen Dagblad. Bij Strasbourg heeft hij het genoegen om onder leiding te staan van niemand minder dan Arsenal-legende Patrick Vieira. "Ik voelde meteen het vertrouwen dat hij in mij had."

"Als je zo'n vertrouwen voelt, vooral van een legende als Vieira, dan is dat geweldig. Dan moet je niet aarzelen en meteen gaan. Wat hij heeft bereikt met Arsenal is fantastisch", aldus Emegha, die vrijdagavond zijn debuut maakte in Jong Oranje mede door de blessure van Brian Brobbey. "Ik vind hem een goede spits en ik geloof in mijn eigen kwaliteiten. De beste zal spelen. Mijn grootste kracht ligt in het aanvallen van de verdediging. Ik ben snel en sterk. Als we tegen een team spelen dat hoog druk zet, zal ik mijn tegenstanders kapot maken. Daar ben ik zeker van."