×
Home Nieuws Livescore

Kwakman: Ajax zet Pasveer in om keepers te lozen

Kwakman: Ajax zet Pasveer in om keepers te lozen
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 7 augustus 2024 08:32 uur

Voormalig voetballer en analist Kees Kwakman heeft zijn bedenkingen geuit over de keuze van Ajax om Remko Pasveer op te stellen als doelman. Volgens Kwakman gaat het hierbij niet alleen om sportieve redenen. De ervaren analist suggereert dat Ajax mogelijk een strategische zet heeft gedaan om andere keepers, Diant Ramaj en Gerónimo Rulli, ontevreden te maken en zo een mogelijke verkoop te vergemakkelijken.

Kwakman, die bekend staat om zijn scherpe analyses, benadrukt dat er meer kan spelen achter de beslissing om Pasveer een kans te geven in het doel van de Amsterdammers. Met zijn jarenlange ervaring in het voetbalwereldje, ziet Kwakman mogelijk een tactische zet van Ajax om de concurrentie tussen de keepers op te voeren en zo de druk te verhogen voor Ramaj en Rulli.

De voormalige profvoetballer wijst erop dat het niet ongebruikelijk is dat clubs strategische beslissingen nemen om spelers te beïnvloeden en zo transfers te vergemakkelijken. In het geval van Ajax zou het kunnen dat het opstellen van Pasveer niet alleen te maken heeft met zijn kwaliteiten onder de lat, maar ook met een breder plan om de selectie op de juiste manier te sturen richting de transfermarkt.

Kwakman's analyse werpt een nieuw licht op de situatie rondom de keepers bij Ajax en laat zien dat er mogelijk meer speelt dan alleen sportieve overwegingen. Het is duidelijk dat de keuze voor Pasveer als eerste doelman bij de Amsterdammers wellicht dieper geworteld is in de strategie van de club dan aanvankelijk gedacht.