×
Home Nieuws Livescore

Transfer Sorloth naar Atlético frustreert FC Groningen mogelijk

Transfer Sorloth naar Atlético frustreert FC Groningen mogelijk
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 5 augustus 2024 09:56 uur

De verrassende transfer van Alexander Sorloth naar Atlético Madrid heeft mogelijk voor wat frustraties gezorgd bij FC Groningen. De Noorse spits, die inmiddels een gevestigde naam is geworden, wist nooit echt te schitteren in De Euroborg. Het feit dat de club hem in 2017 voor een bescheiden bedrag van de hand kon doen, heeft destijds voor opluchting gezorgd bij de clubleiding, zo vertelt oud-speler Kees Kwakman.

Sorloth, die zijn carrière bij FC Groningen begon, slaagde er niet in om zijn stempel te drukken in het Nederlandse voetbal. Echter, na zijn vertrek uit Groningen heeft de spits een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. Met sterke optredens bij clubs als Trabzonspor en RB Leipzig wist hij zich in de kijker te spelen van topclubs in Europa, met als klap op de vuurpijl zijn transfer naar het Spaanse Atlético Madrid.

De transfer van Sorloth naar Atlético Madrid markeert een opmerkelijke wending in zijn carrière en toont aan hoe snel het tij kan keren in de voetbalwereld. Voor FC Groningen is het wellicht een bitterzoete herinnering aan een speler die nooit helemaal tot bloei kwam in het groen-witte shirt. Toch zal de club trots zijn op het feit dat ze destijds hebben kunnen profiteren van zijn transferwaarde, wat nu een lucratieve zet blijkt te zijn geweest.