×
Home Livescore

Nathan Aké wil belangrijkere rol in Oranje vervullen

Nathan Aké wil belangrijkere rol in Oranje vervullen
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 9 september 2023 08:32 uur

Nathan Aké, de Nederlandse voetballer die momenteel speelt voor een buitenlandse club, voelde zich persoonlijk aangesproken door de recente uitspraken van bondscoach Ronald Koeman. Koeman gaf aan dat de spelers van het Nederlands elftal wat directer naar elkaar mogen zijn. Aké, een ervaren verdediger, realiseert zich dat hij invloed kan uitoefenen op het team.

In een interview met een bekende Nederlandse krant, gaf Aké aan dat hij voor het nationale team van groter belang wil zijn dan voorheen. Hij wijst hierbij naar zijn prestaties bij zijn club in de afgelopen jaren. Aké is van mening dat hij zijn stempel nog meer moet drukken, maar wil tegelijkertijd trouw blijven aan zijn karakter. Hij verwijst naar de indrukwekkende prestatie van zijn club, Manchester City, die vorig jaar de treble wist te winnen.

Hoewel Aké zich vaak op de achtergrond houdt tijdens kleedkamergesprekken, denkt hij er wel over na. Hij is zich bewust van zijn leeftijd, zijn succes bij zijn club en zijn opgedane ervaring. Hij realiseert zich dat hij meer naar buiten moet treden, zowel naar de groep als naar individuele spelers. Hij is zich bewust van deze rol en ziet zichzelf daarin groeien.

Aké begrijpt de opmerkingen van Koeman over het feit dat de spelers van Oranje scherper naar elkaar mogen zijn. Hij geeft aan dat dit bij Manchester City ook gebeurt, waar harde woorden vallen tijdens wedstrijden. Dit zorgt volgens hem voor passie en strijd, omdat iedereen het maximale uit zichzelf wil halen. Na de wedstrijd is het dan weer klaar. Aké erkent dat dit beter kan bij het Nederlands elftal en hij ziet het als zijn rol om hierin een bijdrage te leveren.

Aké zal aanstaande zondag aanwezig zijn wanneer het Nederlands elftal een uitwedstrijd speelt tegen Ierland in Dublin.