×
Home Nieuws Livescore

Erik ten Hag overweegt Sancho of Fernandes als spits

Erik ten Hag overweegt Sancho of Fernandes als spits
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 4 augustus 2024 17:08 uur

Trainer Erik ten Hag van Ajax staat voor een uitdagende keuze nu zijn vaste nummer negen, Rasmus Højlund, aan het begin van het seizoen geblesseerd is geraakt. Volgens berichten van The Athletic overweegt Ten Hag om Jadon Sancho of Bruno Fernandes in de spitspositie te gebruiken. Deze mogelijke tactische verschuiving zou een interessante wending kunnen geven aan het aanvalsspel van de Amsterdamse club.

Met Højlund aan de zijlijn vanwege een hamstringblessure, is het aan Ten Hag om een alternatieve opstelling te bedenken die het gemis van de Deense spits kan compenseren. Daarnaast is Joshua Zirkzee, die onlangs de overstap maakte naar Manchester United, nog maar net aangesloten bij het team. Dit betekent dat Ten Hag beperkte opties heeft voor de spitspositie en creatief moet zijn in zijn keuzes.

Het inzetten van Sancho of Fernandes als spitsen zou een gedurfde zet zijn van Ten Hag, maar beide spelers hebben de kwaliteiten om in die rol te excelleren. Het is duidelijk dat de trainer van Ajax bereid is om buiten de gebaande paden te denken om zijn team succesvol te laten zijn, zelfs in tijden van blessurepech en aanpassingen in de selectie. Ajax-fans zullen ongetwijfeld gespannen afwachten hoe deze potentiële veranderingen zich zullen vertalen op het veld.