×
Home Nieuws Livescore

Willem II herstelt zich na ontslag trainer en wint

Willem II herstelt zich na ontslag trainer en wint
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 23:16 uur

Willem II heeft gereageerd op de teleurstellende wedstrijd tegen NAC Breda en het daaropvolgende ontslag van trainer Reinier Robbemond. Onder leiding van interim-trainer Peter van den Berg wist het team vrijdag met een nipte overwinning van 2-1 te winnen van MVV Maastricht.

De afgelopen week was er veel onrust bij Willem II. Na de zware nederlaag tegen NAC (1-4) werd Robbemond ontslagen en besloot technisch directeur Teun Jacobs om op te stappen. Ondanks deze veranderingen wist het team uit Tilburg voor het eerst in drie weken weer te winnen. Clubicoon Freek Heerkens, die al tien seizoenen bij de club speelt, werd de held van de wedstrijd tegen MVV.

In het begin leek het opnieuw mis te gaan, want MVV nam na een halfuur spelen de leiding dankzij Tunahan Tasçi. Gelukkig wist Jesse Bosch snel de stand gelijk te trekken, waarna Heerkens twintig minuten voor tijd voor grote opluchting zorgde door uit een hoekschop raak te koppen. Door deze overwinning stijgt Willem II in één klap van de vijftiende naar de voorlopig derde plaats met acht punten.