×
Home Nieuws Livescore

Van Persie wil rouleren met doelmannen bij Heerenveen

Van Persie wil rouleren met doelmannen bij Heerenveen
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 3 augustus 2024 23:08 uur

Voormalig topspits Robin van Persie heeft aangekondigd dat hij van plan is om een roulatiesysteem te hanteren voor zijn doelmannen bij sc Heerenveen. Dit betekent dat zowel Andries Noppert als Mickey van der Hart naar alle waarschijnlijkheid speeltijd zullen krijgen onder de lat. Van Persie lichtte zijn beslissing toe in een interview met de Leeuwarder Courant.

De keuze van Van Persie om te rouleren tussen zijn keepers is opvallend en kan een interessante dynamiek toevoegen aan het team van sc Heerenveen. Door beide doelmannen regelmatig speeltijd te gunnen, hoopt de voormalige Oranje-international de concurrentie scherp te houden en de prestaties van het team te verbeteren.

Van Persie, die zelf een succesvolle carrière als spits heeft gehad, begrijpt het belang van een goede samenwerking tussen alle spelers op het veld. Door Noppert en Van der Hart beiden kansen te geven, creëert hij een gezonde concurrentiestrijd die de spelers zal motiveren om het beste uit zichzelf te halen en het team naar successen te leiden.

Het is nog afwachten hoe het roulatiesysteem van Van Persie zal uitpakken voor sc Heerenveen, maar één ding is zeker: met een ervaren en gedreven coach aan het roer, belooft het een boeiend seizoen te worden voor de Friese club en haar doelmannen.