×
Home Nieuws Livescore

Pepijn Lijnders enthousiast over nieuwe uitdaging bij Salzburg

Pepijn Lijnders enthousiast over nieuwe uitdaging bij Salzburg
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 3 augustus 2024 08:32 uur

Nederlandse trainer Pepijn Lijnders maakt momenteel zijn debuut als hoofdcoach bij Red Bull Salzburg, nadat hij eerder als assistent-trainer bij Liverpool werkte onder de befaamde Jürgen Klopp. Na zijn vertrek bij de Engelse club had Lijnders de luxe om te kiezen uit diverse grote clubs en competities. In een uitgebreid interview met Voetbal International onthult de Nederlander de redenen achter zijn beslissing om voor Salzburg te gaan.

Lijnders, die bekend staat om zijn tactische inzicht en innovatieve trainingsmethoden, legt uit dat de filosofie en visie van Red Bull Salzburg hem enorm aanspraken. De club staat bekend om zijn focus op jeugdontwikkeling en aanvallend voetbal, wat perfect aansluit bij de speelstijl die Lijnders voor ogen heeft. Daarnaast was de kans om als hoofdcoach aan de slag te gaan bij een club met zoveel potentieel en ambitie een uitdaging die hij niet kon weerstaan.

Met zijn ervaring bij Liverpool en zijn nauwe samenwerking met Klopp, hoopt Lijnders de successen die hij daar behaalde te kunnen repliceren bij Red Bull Salzburg. Hij is vastbesloten om zijn stempel te drukken op het team en de spelers verder te ontwikkelen, zodat de club kan blijven strijden om prijzen in zowel de nationale competitie als op Europees niveau.

De keuze van Pepijn Lijnders voor Red Bull Salzburg markeert een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als trainer en belooft veel goeds voor zowel de club als de Nederlandse coach zelf. Met zijn passie voor het spel en zijn gedrevenheid om te innoveren, lijkt Lijnders goed op zijn plek te zitten bij de Oostenrijkse topclub. Voetbalfans zullen ongetwijfeld met interesse volgen hoe zijn avontuur bij Red Bull Salzburg zich verder zal ontvouwen.