×
Home Nieuws Livescore

Virgil van Dijk accepteert straf na uitbarsting op het veld

Virgil van Dijk accepteert straf na uitbarsting op het veld
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 21:08 uur

Virgil van Dijk heeft op begripvolle wijze gereageerd op de strenge maatregelen die hem zijn opgelegd. De Nederlandse verdediger van Liverpool heeft een aanzienlijke boete van meer dan 100.000 euro gekregen en is daarnaast ook nog eens voor een extra wedstrijd geschorst. Dit alles als gevolg van zijn rode kaart en zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Newcastle United.

De Engelse voetbalbond (FA) beschuldigde Van Dijk van 'beledigend taalgebruik' richting scheidsrechter John Brooks. De aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg een rode kaart nadat hij de doorgebroken Alexsander Isak onderuit haalde. Hierdoor miste hij al de thuiswedstrijd tegen Aston Villa, maar door zijn uitbarsting zal hij ook het treffen met Wolverhampton Wanderers aan zich voorbij moeten laten gaan.

Van Dijk heeft de straf geaccepteerd en erkent dat hij over de schreef is gegaan. Op social media schrijft hij: 'Ik wil graag benadrukken dat ik deze beslissing accepteer. Het was mijn eerste rode kaart voor Liverpool en in de hitte van de strijd namen de frustraties de overhand. Direct na de wedstrijd heb ik mijn excuses aangeboden en ik neem mijn verantwoordelijkheid. Het is tijd om vooruit te kijken. Ik zal het team blijven steunen en er alles aan doen om mijn team te helpen.'

Op geluidsopnamen was te horen dat Van Dijk zijn rode kaart een 'verdomde grap' noemde. De zware boete en de extra schorsing zijn het directe gevolg van de nieuwe richtlijnen in de Premier League. Dit seizoen worden er veel strengere straffen uitgedeeld voor kritiek op de wedstrijdleiding.