Home Nieuws Livescore

Spanje vernedert Georgië met 1-7 in EK-kwalificatieduel

Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 20:24 uur

In een spectaculair EK-kwalificatieduel heeft Spanje vrijdagavond een verpletterende overwinning behaald op Georgië. Na de teleurstellende nederlaag tegen Schotland in de vorige interlandperiode, waren de Spanjaarden vastberaden om terug te slaan. En dat deden ze met verve, met maar liefst 1-7 als eindstand. De grote ster van de avond was Alvaro Morata, die een hattrick op zijn naam schreef. Maar er was ook veel aandacht voor Lamine Yamal, die in de spotlights stond.

De EK-kwalificatie begon goed voor Spanje met een overwinning op Noorwegen (3-0), maar de verrassende nederlaag tegen Schotland (2-0) zorgde voor druk bij bondscoach Luis de la Fuente en zijn team. Gelukkig zette Morata de Spanjaarden al snel op het juiste spoor tegen Georgië, waar Ajax-aanwinst Georges Mikautadze in de basis stond. Op aangeven van Marco Asensio kopte Morata de bal knap binnen.

Vervolgens werkte Solomon Kvirkvelia de bal ongelukkig in zijn eigen doel na een voorzet van Fabián Ruiz, waardoor de gasten al snel een comfortabele voorsprong hadden. Maar Spanje was nog niet klaar. Dani Olmo maakte er met een mooie actie 0-3 van en Morata doorbrak vijf minuten voor de rust nogmaals de Georgische verdediging: 0-4. De la Fuente zag dat het goed zat en bracht Nico Williams en Lamine Yamal in het veld. Yamal, het jonge talent van FC Barcelona, maakte daarmee zijn debuut voor La Roja en werd gelijk de jongste debutant ooit.

Na de rust deed Giorgi Chakvetadze iets terug voor Georgië na een foutje van Unai Simón, maar al snel nam Spanje het initiatief weer over. Morata en Williams voerden de score verder op, waarna Yamal de kers op de taart zette met het laatste doelpunt: 1-7. Spanje staat nu op de tweede plaats in de groep, achter het nog foutloze Schotland.

Een onvergetelijke avond voor Spanje, waarbij de spelers zich hebben hersteld van de nederlaag tegen Schotland. Met een overtuigende overwinning op Georgië hebben ze laten zien dat ze weer helemaal terug zijn. De fans kunnen trots zijn op hun team en kijken uit naar de volgende wedstrijd in de EK-kwalificatie.