×
Home Livescore

Van Bommel en Overmars in de race voor topbaan in Saoedi-Arabië

Van Bommel en Overmars in de race voor topbaan in Saoedi-Arabië
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 20:08 uur

Voormalig voetbalicoon Mark van Bommel en voetballegende Marc Overmars, die momenteel respectievelijk trainer en technisch directeur zijn bij Royal Antwerp FC, hebben de aandacht getrokken vanuit een onverwachte hoek: Saoedi-Arabië. Het gerucht gaat dat Al Shabab, een prominente club in het Midden-Oosten, serieuze interesse heeft getoond in het Nederlandse duo, nadat ze indruk maakten met hun prestaties bij The Great Old. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door de gerenommeerde Waalse transferjournalist Sacha Tavolieri.

Van Bommel en Overmars hebben afgelopen seizoen zowel het kampioenschap als de beker gewonnen in België, en deze successen zijn niet onopgemerkt gebleven in Saoedi-Arabië. Al Shabab is onder de indruk geraakt van hun prestaties en heeft hun oog laten vallen op het dynamische duo. Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat John Terry de beste papieren had om Marcel Keizer op te volgen als coach van de club, wordt nu ook de naam van Oliver Glasner genoemd. Volgens Tavolieri is de definitieve beslissing echter nog niet genomen.

Sterker nog, Al Shabab overweegt serieus om Van Bommel en Overmars aan te trekken. De Saoedische club zou er alles aan doen om de Nederlandse oud-internationals te overtuigen. Van Bommel kan bovendien rekenen op advies van zijn schoonvader, Bert van Marwijk, die tussen 2015 en 2017 bondscoach was van Saoedi-Arabië. Het belooft een interessante ontwikkeling te worden in de carrières van beide heren, en het is afwachten hoe dit verhaal zich verder zal ontvouwen.