×
Home Nieuws Livescore

Jorrel Hato, de jonge sensatie: indrukwekkend bij Ajax én Jong Oranje!

Jorrel Hato, de jonge sensatie: indrukwekkend bij Ajax én Jong Oranje!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 19:16 uur

Jong talent verovert de voetbalwereld: Marciano Vink vol lof over opkomende ster

In de schijnwerpers staat de jonge verdediger Jorrel Hato, die op slechts zeventienjarige leeftijd al indruk maakt. Ondanks zijn jeugdige jaren heeft Hato een vaste plek veroverd in het basiselftal van Jong Oranje tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië.

"Als je op zeventienjarige leeftijd al bij Jong Oranje speelt, terwijl je eigenlijk nog bij de Onder 18 van het Nederlands elftal hoort, dan kan je alleen maar vol bewondering over Hato spreken", concludeert Marciano Vink bij ESPN. Ook bij Ajax is Hato niet meer weg te denken uit de basisopstelling. "Aan het einde van vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en nu staat hij als een van de weinigen echt zijn mannetje in een team met zoveel nieuwe gezichten."

"In het hart van de verdediging, omringd door nieuwe spelers, is hij een oase van rust", oordeelt Vink. "Hij is sterk, heeft een verbluffend goede pass en wat ik vooral bewonder aan hem is zijn anticipatievermogen, zijn vermogen om de situatie te lezen. Hij raakt bijna nooit in de problemen en schakelt ook nog eens mee in de aanval. Hij begint nu vanuit de achterhoede het spel te bepalen, met sublieme passes tussen de linies door."

Vink vindt het buitengewoon wat Hato op deze jonge leeftijd al laat zien. "Hij is pas zeventien jaar oud, dat is werkelijk ongekend. In een uitdagende situatie bij Ajax moet hij ondanks zijn jeugdige leeftijd leiderschap tonen aan een heleboel nieuwe spelers. Het feit dat hij nu al de stap naar Jong Oranje heeft gemaakt, is ontzettend knap."