×
Home Nieuws Livescore

Ajax-aankoop Borges speelt in Amsterdam onder de naam 'Forbs': dit is waarom

Ajax-aankoop Borges speelt in Amsterdam onder de naam 'Forbs': dit is waarom
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 07:12 uur

Ajax-aankoop Borges speelt in Amsterdam onder de naam 'Forbs'

Ajax heeft de negentienjarige Carlos Roberto Forbs Borges aangetrokken. Hoewel zijn volledige naam Carlos Borges is, zullen de supporters in de Johan Cruijff Arena komend seizoen zijn bijnaam 'Forbs' scanderen. Deze keuze is gemaakt omdat Borges de laatste jaren in de jeugd van Manchester City speelde, waar spelersnamen niet op de shirts staan. Bij zijn overstap naar Ajax moest er dus een beslissing worden genomen: Borges of Forbs. Uiteindelijk is gekozen voor de achternaam van zijn moeder, Forbs.

Op social media noemde de nieuwste aanwinst van Ajax zichzelf al Forbs. Het is gebruikelijk dat voetballers zelf mogen kiezen welke naam ze op hun shirt willen hebben. Zo speelt Memphis Depay bij Atlético Madrid onder zijn voornaam en draagt Virgil van Dijk bij Liverpool alleen zijn voornaam op de rug als aanvoerder. Deze keuzes zijn gemaakt omdat beide spelers geen contact meer hebben met hun vader.

Ajax heeft Forbs donderdagavond gepresenteerd. De snelle aanvaller heeft een contract getekend tot medio 2028 en heeft Ajax 14 miljoen euro gekost. Met bonussen kan dit bedrag oplopen tot maximaal 19 miljoen euro. Forbs speelde sinds 2014 voor Manchester City en heeft in zijn laatste seizoen indruk gemaakt als kampioen met de beloftenploeg, topscorer van de Premier League 2 en beste speler.

Geboren op 19 maart 2004 in Sintra, Portugal, is Forbs de vierde zomerversterking van Ajax, na Benjamin Tahirovic (AS Roma), Branco van den Boomen (Toulouse) en Diant Ramaj (Eintracht Frankfurt). Technisch directeur Sven Mislintat is druk bezig met het afronden van meer transfers, waaronder die van Dinamo Zagreb-verdediger Josip Sutalo.