×
Home Nieuws Livescore

Ajax wint van FK Vojvodina, maar kritiek overheerst.

Ajax wint van FK Vojvodina, maar kritiek overheerst.
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 2 augustus 2024 08:48 uur

Ajax heeft donderdagavond FK Vojvodina verslagen in de tweede voorronde van de Europa League, maar de overwinning was verre van overtuigend. De Amsterdamse club wist de kritiek van de Nederlandse kranten niet te ontlopen, die uiterst kritisch waren op het spel van de ploeg onder leiding van coach Francesco Farioli.

Ondanks de zege was het spel van Ajax niet van het niveau dat de fans gewend zijn. De ploeg leek moeite te hebben om tot kansen te komen en creëerde weinig gevaar voor het doel van de tegenstander. De kritiek richtte zich vooral op het gebrek aan creativiteit en effectiviteit in het spel van de Amsterdammers.

Coach Francesco Farioli kreeg ook zijn deel van de kritiek te verduren. De Italiaan, die nog relatief nieuw is bij de club, werd bekritiseerd om zijn tactische keuzes en de manier waarop hij zijn team liet spelen. De druk op Farioli lijkt toe te nemen na deze matige vertoning van zijn team.

Ajax zal zich nu moeten herpakken en verbeteren om in de volgende ronde van de Europa League sterker voor de dag te komen. De fans hopen op een snelle ommekeer en betere prestaties van hun geliefde club in de nabije toekomst.