×
Home Nieuws Livescore

Berghuis aanvoerder na invalbeurt, Farioli nog geen keuze

Berghuis aanvoerder na invalbeurt, Farioli nog geen keuze
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 2 augustus 2024 07:08 uur

Na zijn invalbeurt tegen FK Vojvodina kreeg Steven Berghuis een verrassende aanvoerdersband om zijn arm geschoven door Jordan Henderson. De Engelse middenvelder bleek echter slechts een gebaar te maken naar de Nederlandse aanvaller. Berghuis, die onlangs de overstap maakte naar Ajax, gaf aan dat de huidige coach Francesco Farioli nog geen definitieve keuze heeft gemaakt voor de eerste aanvoerder van het team.

De aanvoerdersband die Berghuis tijdens de wedstrijd droeg, zorgde voor de nodige speculatie onder fans en media. Het gebaar van Henderson werd gezien als een teken van respect naar de nieuwkomer in het team. Berghuis zelf reageerde nuchter op de situatie en benadrukte dat hij zich eerst wil bewijzen op het veld voordat hij eventueel de rol van aanvoerder op zich neemt.

Francesco Farioli, de coach van Ajax, houdt voorlopig nog zijn kaarten tegen de borst wat betreft de aanvoerdersband. De Italiaan heeft aangegeven dat hij de komende weken de spelers nauwlettend zal volgen en op basis daarvan een beslissing zal nemen. Berghuis, die bekend staat om zijn leiderschapskwaliteiten, lijkt een serieuze kandidaat te zijn voor de rol van aanvoerder, maar hij zal moeten wachten op de definitieve beslissing van Farioli.