×
Home Nieuws Livescore

Francesco Farioli verklaart keuze voor wisselbeleid Ajax

Francesco Farioli verklaart keuze voor wisselbeleid Ajax
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 1 augustus 2024 20:16 uur

Francesco Farioli, de assistent-trainer van Ajax, heeft onlangs in een interview met Ziggo Sport meer inzicht gegeven in de reden waarom Steven Berghuis en Bertrand Traoré niet altijd in de basis starten. De Italiaanse coach legde opnieuw de nadruk op het belang van zowel 'starters' als 'finishers' in het team. Volgens Farioli is het cruciaal om spelers met verschillende kwaliteiten en speelstijlen te hebben om gedurende de wedstrijd de juiste impact te kunnen maken.

Farioli benadrukte dat hij ook waarde hecht aan ervaring op het veld, vooral in de slotfase van een wedstrijd. Door spelers met de nodige ervaring in te brengen op cruciale momenten, hoopt de Italiaanse coach de rust en controle te bewaren en zo wedstrijden succesvol af te sluiten. Dit strategische gebruik van ervaren spelers kan het verschil maken tussen winst en verlies in zware wedstrijden.

De keuzes van Farioli om Berghuis en Traoré niet altijd te laten starten, maar ze wel in te zetten op strategische momenten, tonen aan dat hij een duidelijke visie heeft op het optimaliseren van de teamprestaties. Door te focussen op de specifieke kwaliteiten en ervaring van zijn spelers, streeft Farioli ernaar om Ajax naar nog grotere successen te leiden in zowel nationale als internationale competities.