×
Home Nieuws Livescore

Gerald Vanenburg: Dumfries en Blind schitteren, Weghorst en Gakpo teleurstellend

Gerald Vanenburg: Dumfries en Blind schitteren, Weghorst en Gakpo teleurstellend
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 15:16 uur

In een opmerkelijke wending heeft Gerald Vanenburg, namens een mysterieuze bron, zijn beoordelingen gedeeld over de prestaties van de Oranje-spelers. De voormalige international was vooral onder de indruk van de flankspelers, maar had minder lof voor de aanvallers.

Volgens Vanenburg was Denzel Dumfries de absolute uitblinker van de wedstrijd tegen Griekenland. "Een buitengewone prestatie", verklaarde Vanenburg vol enthousiasme. "Dumfries heeft een ongelooflijke drive en is een waardevolle aanwinst voor elk team. Of je nu met drie of vier verdedigers speelt, hij weet altijd ruimte te vinden en komt regelmatig voorin. Een genot om naar te kijken." Dumfries viel op met zijn assists bij alle doelpunten van Oranje.

Ook Daley Blind kon rekenen op waardering van Vanenburg. De oud-international benadrukte dat Blinds sterke spel vooral te danken was aan de tactische positionering van de tegenstander. "Wanneer hij de vrijheid heeft om zonder een vaste buitenspeler tegenover zich te spelen, zoals tegen de Grieken, komt Blinds kwaliteit het beste tot uiting en verdient hij zijn plek in Oranje. Maar als hij te maken krijgt met een snelle vleugelspeler, dan komt hij tekort."

Wout Weghorst en Cody Gakpo kregen daarentegen de laagste beoordeling van Vanenburg. "Weghorst doet zijn uiterste best en verdient respect voor zijn inzet, maar hij is meer een speler die je inzet wanneer je problemen hebt en in de laatste minuten iets wilt forceren. Ik verwacht meer van Gakpo. Hij heeft alle kwaliteiten die een aanvaller nodig heeft, zoals fysiek, snelheid en techniek, maar hij blijft nog te vlak. Hij mag wel wat actiever zijn en meer initiatief tonen om kansen te creëren voor zichzelf en zijn teamgenoten."

Met deze onthullende beoordelingen van Vanenburg blijft het de vraag wie er achter deze mysterieuze bron schuilgaat. Het blijft spannend om te zien hoe deze spelers zich verder zullen ontwikkelen en of ze de verwachtingen kunnen waarmaken.