×
Home Nieuws Livescore

Nathan Aké snel hersteld van blessure, klaar voor Ierland

Nathan Aké snel hersteld van blessure, klaar voor Ierland
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 14:32 uur

Nathan Aké, de verdediger van het Nederlands elftal, heeft een kleine tegenslag te verwerken gekregen. Tijdens de wedstrijd tegen Griekenland (3-0) moest hij geblesseerd het veld verlaten. Gelukkig lijkt het erop dat de blessure niet al te ernstig is, aangezien hij een dag later alweer op het trainingsveld stond.

Aké heeft vrijdag deelgenomen aan de uitloopoefeningen, samen met de andere basisspelers. De Manchester City-verdediger moest in de rust van de wedstrijd gewisseld worden vanwege hamstringklachten. Het Algemeen Dagblad meldt echter dat de blessure niet zo ernstig lijkt te zijn dat Aké zich moet afmelden voor de komende uitwedstrijd tegen Ierland in de EK-kwalificatie.

Bondscoach Ronald Koeman kan gelukkig rekenen op een fitte selectie, met uitzondering van Joey Veerman. De PSV-speler is namelijk in de nacht van donderdag op vrijdag vader geworden van een zoon. Als alles volgens plan verloopt, zal Veerman op zaterdag weer aansluiten bij Oranje en zal hij deel uitmaken van de selectie voor het duel met Ierland.

Na de overwinning op Griekenland is het Nederlands elftal opgeklommen naar de tweede plaats in Groep B. Frankrijk staat nog steeds bovenaan met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden.