×
Home Nieuws Livescore

PSV vermijdt confrontatie: geen fans bij Ajax-uitwedstrijd

PSV vermijdt confrontatie: geen fans bij Ajax-uitwedstrijd
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 30 juli 2024 20:16 uur

PSV heeft ervoor gekozen om geen supporters mee te nemen naar de uitwedstrijd tegen Ajax, en dit besluit blijkt nu een preventieve zet te zijn geweest. Volgens het Eindhovens Dagblad zou de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, 'meer dan serieuze plannen' hebben gehad om PSV-supporters voor twee jaar de toegang tot de wedstrijden te ontzeggen. Deze mogelijke maatregel heeft PSV doen besluiten om geen risico te nemen en geen fans naar de Johan Cruijff ArenA te laten afreizen.

De rivaliteit tussen PSV en Ajax staat al lange tijd bekend als een van de meest intense in het Nederlandse voetbal. De confrontaties tussen beide clubs gaan vaak gepaard met spanning en emotie, zowel op als buiten het veld. De dreiging van een mogelijke ontzegging van toegang voor PSV-supporters heeft de gemoederen verder verhit en de discussie over veiligheid en rivaliteit in het Nederlandse voetbal aangewakkerd.

Hoewel het voor supporters teleurstellend is om de wedstrijd niet live bij te kunnen wonen, staat veiligheid altijd voorop. PSV heeft met deze beslissing laten zien dat het de veiligheid van zowel de eigen fans als die van de tegenpartij serieus neemt. De club zal ongetwijfeld teleurgestelde supporters hebben, maar hoopt op begrip voor deze preventieve maatregel in het belang van een vreedzaam verloop van de wedstrijd en het behoud van een goede sfeer in het Nederlandse voetbal.