×
Home Nieuws Livescore

Weghorst's droomtransfer naar Manchester United valt in duigen

Weghorst's droomtransfer naar Manchester United valt in duigen
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 12:32 uur

Wout Weghorst had gehoopt dat een grote Engelse club hem deze zomer zou omarmen als hun nieuwe held. Helaas voor de Oranje-spits besloot Manchester United anders, waardoor hij gedwongen werd om verder te zoeken naar zijn droomtransfer.

In januari van dit jaar maakte Weghorst de sprong naar United op huurbasis, een langgekoesterde wens die in vervulling ging. "Was het te kort? Het was vooral een ongelooflijk avontuur", vertelt hij na de wedstrijd van Oranje tegen Griekenland (3-0) aan Veronica. "Natuurlijk, soms denk je: wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb er intens van genoten, een prijs gewonnen en veel gespeeld."

In eerste instantie werd Weghorst door manager Erik ten Hag als basisspeler opgesteld. Naarmate het seizoen vorderde, belandde de spits echter steeds vaker op de reservebank. "Uiteindelijk hoopte ik stiekem dat er een toekomst voor mij was bij United. Maar uit de gesprekken bleek dat dit niet het geval was. Ze waren niet overtuigend genoeg in hun verlangen om mij te behouden."

"Toen ben ik verder gaan kijken en heb ik een club gevonden die mij koste wat het kost wilde hebben." United besloot niet langer met Weghorst in zee te gaan, waardoor hij dit seizoen wordt uitgeleend aan Hoffenheim door Burnley. "United was een prachtig avontuur waar ik enorm trots op ben."