×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord City wordt Rotterdams tij in nieuwe stadswijk

Feyenoord City wordt Rotterdams tij in nieuwe stadswijk
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 30 juli 2024 13:40 uur

In Rotterdam zal de nieuwe stadswijk geen 'Feyenoord City' heten, zo heeft de club Feyenoord besloten. Deze keuze is direct gerelateerd aan het feit dat het stadionplan, dat eerder in ontwikkeling was, niet langer doorgaat. In plaats van de oorspronkelijke naam zal de wijk nu bekend staan als 'Rotterdams tij'.

Het besluit om af te zien van de naam 'Feyenoord City' weerspiegelt de veranderingen die hebben plaatsgevonden in de plannen voor de stadswijk. Het oorspronkelijke idee, waarbij het stadion een centrale rol zou spelen, is nu van de baan. Hierdoor is er behoefte ontstaan aan een nieuwe identiteit voor het gebied, die beter aansluit bij de huidige ontwikkelingen.

'Rotterdams tij' zal nu symbool staan voor de vernieuwde visie op de stadswijk, die nog steeds een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van Rotterdam. De naam weerspiegelt de dynamiek en de stroming van de stad, en belooft een levendige en bruisende omgeving te worden voor zowel bewoners als bezoekers. Feyenoord mag dan wel niet langer de naamgever zijn, maar de wijk zal ongetwijfeld een belangrijke plek innemen in het hart van de stad.