×
Home Nieuws Livescore

Ajax houdt vakantie Bergwijn en Brobbey ondanks blessures

Ajax houdt vakantie Bergwijn en Brobbey ondanks blessures
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 30 juli 2024 12:08 uur

Ajax heeft besloten om de vakantie van Steven Bergwijn en Brian Brobbey niet in te korten, ondanks de spierblessures en 'sportieve klappen' die de club heeft moeten incasseren. Het duo keerde later terug dan de internationals van Feyenoord en PSV, maar Ajax heeft ervoor gekozen om hen de nodige rust te gunnen. Egid Kiesouw, voormalig fysiektrainer van PSV, begrijpt deze beslissing.

De keuze van Ajax om Bergwijn en Brobbey langer van hun vakantie te laten genieten, komt voort uit de wens om de spelers volledig te laten herstellen van hun blessures en mentaal op te laden voor het nieuwe seizoen. Ondanks de drukke periode die voor de deur staat, hecht de club veel waarde aan het welzijn en de fitheid van de spelers.

Egid Kiesouw, die als voormalig fysiektrainer van PSV bekend is met de uitdagingen van het managen van blessures en het optimaliseren van herstelprocessen, kan zich vinden in de beslissing van Ajax. Hij benadrukt het belang van een goed uitgeruste en fitte selectie voor het behalen van sportieve successen en het voorkomen van verdere blessures.

Door Bergwijn en Brobbey de tijd te geven om volledig te herstellen en op te laden, hoopt Ajax dat het duo in topvorm aan het nieuwe seizoen kan beginnen en een belangrijke rol kan spelen in de jacht op prijzen. De club kiest hiermee voor een langetermijnvisie waarin het welzijn en de gezondheid van de spelers centraal staan, iets wat door experts zoals Kiesouw wordt toegejuicht.