×
Home Nieuws Livescore

PSV zonder fans naar Arena voor duel tegen Ajax

PSV zonder fans naar Arena voor duel tegen Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 29 juli 2024 16:56 uur

Op 2 november zal de Johan Cruijff Arena het toneel zijn van een beladen duel tussen Ajax en PSV, maar dit keer zonder uitsupporters van de Eindhovenaren. PSV heeft besloten om geen fans mee te nemen naar Amsterdam, uit vrees voor kwetsende spreekkoren en een negatieve sfeer. Deze opvallende beslissing is genomen om de rust en veiligheid rondom de wedstrijd te waarborgen.

De rivaliteit tussen Ajax en PSV staat al jaren garant voor intense en gepassioneerde confrontaties op het veld en op de tribunes. Echter, de recente incidenten van wangedrag en discriminerende uitlatingen tijdens voetbalwedstrijden hebben PSV doen besluiten om deze keer af te zien van het meenemen van uitsupporters. De club wil hiermee een duidelijk signaal afgeven dat respect en sportiviteit boven alles gaan.

Hoewel het ontbreken van uitsupporters de sfeer in het stadion kan beïnvloeden, hoopt PSV dat deze maatregel zal leiden tot een vreedzame en sportieve wedstrijd. De KNVB en beide clubs zullen nauwlettend toezien op het gedrag van de supporters om ervoor te zorgen dat het duel op het veld de aandacht krijgt die het verdient. De afwezigheid van PSV-fans zal ongetwijfeld een unieke dynamiek toevoegen aan deze al zo beladen ontmoeting tussen de twee topclubs.