×
Home Nieuws Livescore

Messi reageert genadeloos op 'irrelevante' uitspraken Van Gaal

Messi reageert genadeloos op 'irrelevante' uitspraken Van Gaal
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 08:48 uur

In een opmerkelijke wending heeft Lionel Messi gereageerd op de recente uitspraken van Louis van Gaal over het afgelopen WK in Qatar. Na het WK-kwalificatieduel met Ecuador werd Messi gevraagd naar zijn mening over de woorden van de Nederlandse coach. Tot verbazing van velen was Messi niet onder de indruk van de belastende uitspraken.

Van Gaal beweerde dat het WK in Qatar een 'vooropgezet plan' was en dat Messi wereldkampioen moest worden. Echter, Messi haalde nonchalant zijn schouders op bij deze uitspraken. "De meningen van mensen die nooit dicht bij een WK-titel zijn gekomen, zijn volledig irrelevant", reageerde Messi kort tegenover TYC Sports. Het lijkt erop dat de Argentijnse superster zich niet laat beïnvloeden door de woorden van de Nederlandse coach.

Het is geen geheim dat Messi van cruciaal belang was tijdens het WK-kwalificatieduel met Ecuador. Met een prachtige vrije trap zorgde hij voor de enige goal in de 1-0 overwinning. Zijn prestatie benadrukte eens te meer zijn onmisbaarheid voor het Argentijnse team.

Het is niet de eerste keer dat Messi kritiek uit op Van Gaal. Tijdens en na het afgelopen WK werd de aanvaller van Inter Miami al niet bepaald complimenteus over de toenmalige bondscoach van Nederland. "Van Gaal praat constant over mooi spel en aanvallend voetbal, maar uiteindelijk komt hij altijd uit op het spelen van de lange bal. Wat Van Gaal denkt, doet mij helemaal niets", aldus Messi destijds.

Het lijkt erop dat Messi zich niet laat beïnvloeden door de uitspraken van Van Gaal en zich volledig focust op zijn eigen spel. Met zijn indrukwekkende prestaties blijft hij bewijzen waarom hij tot de absolute wereldtop behoort.