×
Home Nieuws Livescore

Ronald Koeman zorgt voor opschudding met tactische verrassing tegen Ierland!

Ronald Koeman zorgt voor opschudding met tactische verrassing tegen Ierland!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 08:32 uur

De Nederlandse bondscoach, Ronald Koeman, houdt zijn kaarten stevig tegen de borst als het gaat om het spelsysteem voor de komende wedstrijd tegen Ierland. Na een succesvolle wissel van zijn geliefde 4-3-3 naar een 5-3-2 formatie tegen Griekenland, waarbij Nederland met 3-0 won, blijft het een mysterie of Koeman zondag dezelfde tactiek zal hanteren.

Koeman onthult dat de systeemwissel plaatsvond na vier wedstrijden, waarbij hij niet tevreden was over het druk zetten van zijn team. "Ik vond het matig in de eerdere wedstrijden en dat hebben we nu wel echt beter gedaan", aldus de bondscoach. Vooral in de eerste helft van de wedstrijd tegen Griekenland was het druk zetten van de spelers uitstekend. "We hebben prima goals gemaakt, dus de uitvoering was prima", voegt Koeman toe. Echter, hij laat weten dat dit niet betekent dat hij vasthoudt aan dit systeem. "Misschien verras ik jullie wel weer", zegt hij met een knipoog.

Koeman benadrukt dat de inzet van zijn spelers in ieder geval niet ter discussie staat. Hij had vanaf het begin het gevoel dat de spelers zich bewust waren van de situatie. "Deze spelers zijn heel erg zelfkritisch, niet altijd naar buiten toe, maar wel intern", legt Koeman uit. Hij prijst het teamgevoel binnen de groep en benadrukt dat er een aantal fantastische spelers in het team zitten.

Met een opmerkelijke opstelling en een mysterieus spelsysteem houdt Ronald Koeman iedereen in spanning. Zal hij opnieuw voor een verrassing zorgen tegen Ierland? We zullen het zondag zien! šŸ˜‰