×
Home Nieuws Livescore

Chelsea legt 45 miljoen euro neer voor Franse verdediger Axel Disasi van AS Monaco

Chelsea legt 45 miljoen euro neer voor Franse verdediger Axel Disasi van AS Monaco
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 06:24 uur

Chelsea breekt opnieuw de bank voor Franse verdediger: 45 miljoen euro. De Engelse club heeft een aanzienlijk bedrag uitgegeven aan de aankoop van een nieuwe verdediger. Axel Disasi zal per direct overkomen van AS Monaco en heeft een contract getekend voor zes seizoenen op Stamford Bridge.

Chelsea heeft maar liefst 45 miljoen euro betaald voor Disasi, wiens komst al geruime tijd werd verwacht. De Franse verdediger heeft 130 wedstrijden gespeeld voor Monaco in de Ligue 1. Hij heeft ook vier interlands voor Frankrijk gespeeld en was vorig jaar aanwezig op het WK in Qatar. Eerder werden Manchester United en Newcastle United ook in verband gebracht met Disasi.

"Axel is klaar voor de volgende stap in zijn carrière en we zijn verheugd dat hij die bij Chelsea wil zetten", aldus sportief directeuren Laurence Stewart en Paul Winstanley op de officiële clubwebsite. Disasi, 25 jaar oud, heeft eerder gespeeld voor Paris FC en Stade Reims.

Chelsea heeft deze zomer al 140 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers, waaronder Christopher Nkunku, Nicolas Jackson en Lesley Ugochukwu. Vorig jaar waren The Blues onder leiding van eigenaar Todd Boehly de grootste 'transferkampioen' ter wereld. Toen werd er ook al 120 miljoen euro besteed aan twee Franse verdedigers: Wesley Fofana en Benoît Badiashile.