×
Home Nieuws Livescore

Koeman verrast met tactische zet en Nederland wint!

Koeman verrast met tactische zet en Nederland wint!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 23:32 uur

Ronald Koeman verrast met tactische ommezwaai bij Oranje

Na een succesvolle wedstrijd tegen Griekenland, waarin Nederland de volle buit pakte, is bondscoach Ronald Koeman opgelucht en blij met het behaalde resultaat. De coach besloot af te stappen van zijn geliefde 4-3-3 formatie en koos voor een gedurfde 5-3-2 opstelling, wat goed uitpakte voor het Nederlands elftal.

In een interview met de NOS deelt een opgeluchte Koeman zijn gevoelens over de wedstrijd. "Het is een goed gevoel om de wedstrijd te winnen", vertelt hij. "De tweede helft verliep anders, maar de eerste helft was erg goed. We hebben echt mooie doelpunten gescoord, wat laat zien dat we daar veel aandacht aan hebben besteed. Denzel Dumfries was van groot belang aan de rechterkant. We hebben ons ook specifiek gericht op de backs sinds maandag. Ook hebben we getraind met twee aanvallende middenvelders achter Weghorst als diepste spits."

Koeman heeft de hele week getraind met de opkomende backs en de twee aanvallende middenvelders, in voorbereiding op zijn nieuwe systeem. "Ik heb ook gesproken met de jongens na hun vakantie over dit systeem. Ik vond dit het juiste moment om het te proberen, omdat we geen wedstrijden hadden waarin de 4-3-3 niet goed werkte. Het zou nog erger zijn als we het niet zouden veranderen en het niet goed zou blijven gaan, dan zou ik mezelf echt voor mijn kop slaan."

Koeman kijkt ook kritisch naar zichzelf en erkent dat hij bij zijn presentatie had aangegeven dat Oranje vast zou houden aan het 4-3-3 systeem. "Natuurlijk kunnen we blijven praten over systemen, maar we hebben onze spelprincipes. Ik heb inderdaad gezegd dat we 4-3-3 zouden spelen, maar als de resultaten daarin niet goed genoeg zijn, moet je als coach durven veranderen. Als dat niet lukt, dan wijst iedereen naar mij en dat zou ook terecht zijn."