×
Home Nieuws Livescore

Frankrijk schiet Oranje te hulp met overwinning op Ierland!

Frankrijk schiet Oranje te hulp met overwinning op Ierland!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 23:08 uur

Nederland heeft een onverwachte bondgenoot gevonden in hun streven naar kwalificatie voor het EK. In een spectaculair duel wist Frankrijk met 2-0 te winnen van Ierland, waardoor Oranje nu op de tweede plaats staat in de poule na hun overwinning op Griekenland.

De Fransen lieten er geen gras over groeien en begonnen meteen met volle kracht tegen de Ieren. Met een indrukwekkende line-up, inclusief Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann, was het krachtsverschil al snel duidelijk. Aurélien Tchouaméni maakte al vroeg een statement met een verwoestende kanonskogel. Vanaf zo'n twintig meter afstand knalde de middenvelder van Real Madrid de 1-0 binnen.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Frankrijk had de wedstrijd volledig onder controle en wist al snel de voorsprong verder uit te breiden. Temidden van een zee van Ierse verdedigers was Marcus Thuram de scherpste en maakte hij de 2-0. Voor de aanvaller van Internazionale was dit zijn eerste doelpunt in het Franse shirt. Uiteindelijk bleef het 2-0 en bewees Frankrijk daarmee een grote dienst aan Oranje. Dankzij de overwinning op Griekenland staat het team van bondscoach Ronald Koeman nu op een gedeelde tweede plaats met zes punten, samen met de Grieken.