×
Home Nieuws Livescore

Ronald de Boer: Ajax-selectie heeft nog flinke groeispurt nodig

Ronald de Boer: Ajax-selectie heeft nog flinke groeispurt nodig
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 26 juli 2024 08:24 uur

Voormalig voetballer en huidige Ziggo Sport-analist Ronald de Boer heeft zijn kritiek geuit op de kwaliteit van de huidige Ajax-selectie. Na het teleurstellende duel met Vojvodina in de voorronde van de Europa League, waar Ajax niet wist te overtuigen, liet De Boer weten dat er nog veel ruimte is voor verbetering. De voormalige speler van de Amsterdamse club vergeleek de huidige staat van het team met een onafgemaakte puzzel, waarbij nog enkele cruciale stukjes ontbreken om het geheel compleet te maken.

De Boer benadrukte dat Ajax, ondanks enkele veelbelovende spelers, nog niet op het niveau is waar de club zou moeten zijn. Hij wees op de inconsistentie en het gebrek aan creativiteit in het spel, wat volgens hem te wijten is aan het ontbreken van ervaren leiderschap en een gebrek aan diepgang in de selectie. De Boer drukte zijn hoop uit dat de technische staf en het management snel zullen ingrijpen om de nodige versterkingen aan te trekken en de puzzel compleet te maken.

Als vooraanstaande analist en oud-speler van Ajax weet De Boer als geen ander wat er nodig is om succesvol te zijn op het hoogste niveau. Hij benadrukte dat de club niet kan blijven teren op successen uit het verleden en dat er constant gewerkt moet worden aan vernieuwing en verbetering. De kritische noten van De Boer zullen ongetwijfeld de nodige discussie en actie teweegbrengen binnen de club, in de hoop dat Ajax snel weer kan schitteren op het Europese toneel.