×
Home Nieuws Livescore

De Boer sceptisch over Ajax-kampioenschap met defensief duo

De Boer sceptisch over Ajax-kampioenschap met defensief duo
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 26 juli 2024 07:16 uur

Voormalig voetballer en huidige Ziggo Sport-analist Ronald de Boer heeft zijn twijfels geuit over de kansen van Ajax om het kampioenschap te winnen met Josip Sutalo en Youri Baas als defensief duo. De Boer, die bekend staat om zijn scherpe analyses, richt vooral zijn pijlen op de Kroatische international Sutalo. Volgens De Boer is Sutalo nog niet op het niveau dat vereist is om Ajax naar de titel te leiden.

De opmerkingen van De Boer komen op een cruciaal moment in het seizoen, waarin Ajax strijdt om de bovenste plek in de Eredivisie. Met de titel als ultiem doel, is het defensieve aspect van het team van groot belang. De Boer benadrukt het belang van een solide verdediging en is van mening dat Sutalo en Baas samen niet de stabiliteit kunnen bieden die Ajax nodig heeft.

Hoewel De Boer kritisch is over Sutalo, erkent hij ook de potentie van de jonge verdediger. Hij gelooft dat Sutalo zich verder kan ontwikkelen en uiteindelijk een belangrijke speler voor Ajax kan worden. Echter, op dit moment ziet De Boer het duo Sutalo en Baas niet als de sleutel tot succes voor Ajax in de jacht op het kampioenschap. Het is nu aan trainer Erik ten Hag om te bepalen hoe hij met deze kritiek omgaat en welke keuzes hij maakt voor het verdedigende duo in de komende wedstrijden.