×
Home Nieuws Livescore

Voormalig AZ-middenvelder verruilt topclub voor verrassende promovendus!

Voormalig AZ-middenvelder verruilt topclub voor verrassende promovendus!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 22:16 uur

Voormalig voetballer Fredrik Midtsjø, die eerder voor AZ uitkwam, heeft een verrassende overstap gemaakt naar de Turkse club Pendikspor. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Galatasaray, de club waar Midtsjø slechts één jaar heeft gespeeld. De Noorse middenvelder besloot te vertrekken vanwege de hevige concurrentie die deze zomer bij Galatasaray is binnengekomen.

In de zomer van 2022 maakte Midtsjø de overstap van AZ naar Galatasaray voor een bedrag van 3,5 miljoen euro. In zijn eerste seizoen in Turkije speelde hij 21 wedstrijden in de Süper Lig en scoorde hij één doelpunt. Nu gaat de Noor dus naar Pendikspor, de club die onlangs promoveerde naar het hoogste niveau in Turkije. Pendikspor heeft zich al versterkt met twintig spelers in hun streven om zich te handhaven op het hoogste niveau.

Onlangs was Midtsjø nog de held voor Galatasaray. In de uitwedstrijd tegen Molde FK in de voorronde van de Champions League maakte hij in blessuretijd de winnende goal, waarmee hij zijn vaderlandse club versloeg met 2-3. Ondanks deze prestatie was Midtsjø nooit onbetwist in Istanbul. Galatasaray heeft deze zomer namelijk een groot aantal spelers aangetrokken, waaronder Tanguy Ndombele, Kerem Demirbay en Hakim Ziyech, die allemaal strijden om een plek op het middenveld.