×
Home Nieuws Livescore

Bondscoach Koeman verrast met gedurfde tactische zet bij Oranje!

Bondscoach Koeman verrast met gedurfde tactische zet bij Oranje!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 20:48 uur

Volgens de visionaire coach Ronald Koeman is zijn gedurfde keuze voor een formatie met vijf verdedigers absoluut niet excentriek. In een exclusief interview met NOS onthult de trainer dat hij al eerder met een 5-3-2 opstelling heeft geëxperimenteerd en dat dit het perfecte moment was om dit bij het Nederlands elftal uit te proberen. Koeman zag namelijk te weinig progressie in zijn vorige 4-3-3 systeem.

"Geen fan", reageert Koeman verbaasd wanneer hem gevraagd wordt naar zijn standpunt over een 5-3-2 formatie. "Als je mij als trainer analyseert, zul je zien dat ik bij verschillende clubs al eerder op deze manier heb gespeeld. Niet altijd 4-3-3. Ik heb er uitgebreid over nagedacht en er voldoende tijd aan besteed. In eerste instantie konden we niet brengen wat we eigenlijk wilden." Het is voor Koeman de allereerste keer dat hij deze tactiek toepast in zijn carrière.

Volgens Koeman was er ook te weinig vooruitgang te bespeuren in het 4-3-3 systeem. "Ik heb dat te weinig gezien. Met het Nederlands elftal hebben we nog niet kunnen bereiken wat we voor ogen hadden en we hebben spelers die geschikt zijn voor een driemansverdediging, vandaar mijn keuze. We wilden teruggaan naar 4-3-3, maar dan moeten er wel resultaten en ontwikkeling zijn. Dat was er te weinig."

Koeman is tevens van mening dat er in Nederland te veel geklaagd wordt over dergelijke tactische posities. "Ik vind dat we in Nederland te veel praten over systemen. Tijdens een wedstrijd verandert het zo vaak. Uiteindelijk draait het om kwalificatie en ik denk dat dit het juiste moment is om af te stappen van 4-3-3. Er moet resultaat behaald worden."