×
Home Livescore

Hans Kraay Jr. kraakt opstelling Koeman: Verdedigend en verrassend!

Hans Kraay Jr. kraakt opstelling Koeman: Verdedigend en verrassend!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 20:16 uur

Hans Kraay Jr. uit zijn bedenkingen over de tactische keuzes van Ronald Koeman. De voetbalanalist begrijpt de opstelling van Daley Blind, maar heeft zo zijn twijfels bij de keuze voor Wout Weghorst. Volgens Kraay oogt de opstelling van het Nederlands elftal ook wel erg defensief.

"Koeman zet altijd Marten De Roon in het veld, zodat hij de bal kan veroveren en snel kan doorspelen naar een medespeler", analyseert Kraay bij ESPN. "In de eerste drie wedstrijden heeft Koeman elf doelpunten tegen gekregen, maar ik tel die tegen Gibraltar niet mee. Ik denk dat hij nu zo bang is voor tegendoelpunten, dat hij drie centrale verdedigers opstelt en De Roon er ook nog bij."

De keuze voor Blind was verrassend voor veel fans, maar Kraay begrijpt het wel. "Ik zou het voor de wedstrijd niet begrijpen als je Blind opstelt, omdat Koeman normaal gesproken met vier verdedigers speelt. Nathan Aké is dan een betere linksback dan Blind. Maar in een vijfmansverdediging kan Blind prima uit de voeten. Hij kan goed voetballen en het maakt niet uit als een rechtsbuiten hem een keer voorbij sprint. Hij heeft Aké dan nog achter zich."

Wat betreft Weghorst had Kraay liever twee andere spelers gezien. "Ik had eigenlijk verwacht dat Donyell Malen in de spits zou staan. Dat doet hij bij Borussia Dortmund ook wel eens. Misschien had Koeman gedacht aan een grote targetman. Dan had ik toch echt even aangeklopt bij Luuk de Jong. Die is goed met kopballen en beweegt behoorlijk voor zijn doen. Als je hem een bos bloemen had gegeven, had hij best twee wedstrijden willen meedoen."