×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord haalt Kostas Lamprou na acht jaar terug naar De Kuip

Feyenoord haalt Kostas Lamprou na acht jaar terug naar De Kuip
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 5 augustus 2023 05:48 uur

Feyenoord haalt Kostas Lamprou na acht jaar terug naar De Kuip. De transfer is officieel bevestigd: Feyenoord heeft doelman Kostas Lamprou teruggehaald naar De Kuip. De 31-jarige keeper komt over van Willem II en heeft een contract getekend voor één seizoen.

Lamprou stond al eerder tussen 2009 en 2015 onder contract bij Feyenoord. Op de clubwebsite reageert hij enthousiast: "Het voelt als thuiskomen. Zeventien jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Feyenoord als jonge keeper, en nu keer ik terug met meer ervaring. In mijn rol hoop ik Justin Bijlow en Timon Wellenreuther te kunnen ondersteunen en er te staan als Feyenoord me nodig heeft. Hopelijk kan ik bijdragen aan nog meer succes."

Op veertienjarige leeftijd verhuisde Lamprou van Griekenland naar Nederland. Na zijn periode bij Feyenoord speelde hij achtereenvolgens bij Willem II, Ajax, Vitesse, RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Deze zomer kreeg hij te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. Bij Feyenoord wordt hij de derde keeper na het vertrek van Tein Troost naar NAC Breda en Thijs Jansen naar De Graafschap (huur).

Lamprou bedankt Willem II op de website van de club: "Iedereen weet wat Willem II voor mij betekent, ik heb me altijd thuis gevoeld in Tilburg. We nemen nu afscheid, maar ik zal de club uiteraard blijven volgen. Hopelijk zien we elkaar snel terug in de Eredivisie. Ik heb me altijd gewaardeerd gevoeld en dat zal ik altijd koesteren."

Feyenoord heeft ook een foto van Lamprou gedeeld op Twitter om hem welkom te heten bij het team.