×
Home Nieuws Livescore

Ontdek de stille kracht van Ajax-aankoop Josip Sutalo!

Ontdek de stille kracht van Ajax-aankoop Josip Sutalo!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 18:16 uur

Nieuwe Ajax-aanwinst Josip Sutalo blijkt een mysterieus figuur te zijn, zo onthult Jorrel Hato aan Voetbal International. De 23-jarige Kroaat en de zeventienjarige Nederlander vormden afgelopen zondag voor het eerst een onafscheidelijk duo in de verdediging.

Hoewel Fortuna Sittard niet verslagen werd (0-0), wisten Sutalo en Hato wel de nul te houden. Na de interlandperiode zullen de twee centrale verdedigers van Ajax elkaar beter leren kennen. "Ik heb al gezien dat hij een buitengewoon getalenteerde speler is", zegt Hato over Sutalo, die zelfs de aanvoerdersband droeg. De tiener beschrijft de Kroaat als 'stabiel'. "Hij is misschien wat stil, maar zijn aanwezigheid op het veld straalt positiviteit uit naar het hele team."

Vorig seizoen speelde Hato samen met Jurriën Timber in de Ajax-basis. Timber is inmiddels vertrokken naar Arsenal. "Mis ik hem? Ja... Jurriën was de leider van het team, maar ook mijn persoonlijke mentor. Hij was altijd bezig met mijn ontwikkeling en op het veld was hij natuurlijk een absolute topper." Of Hato zelf ook een leider kan zijn, ondanks zijn jonge leeftijd? "Ik moet er nog in groeien. Het moet als het ware uit mij worden gehaald."