×
Home Nieuws Livescore

Internationale voetbalorganisaties klagen bij EU over overvolle speelkalender

Internationale voetbalorganisaties klagen bij EU over overvolle speelkalender
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 23 juli 2024 23:32 uur

FIFPRO en de European Leagues hebben gezamenlijk een formele klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de FIFA. De reden voor deze actie is de overvolle internationale speelkalender, die volgens beide organisaties een negatieve invloed heeft op de spelers en competities in Europa. De FIFPRO vertegenwoordigt de belangen van professionele voetballers over de hele wereld, terwijl de European Leagues de belangen behartigt van de diverse voetbalcompetities in Europa.

De klacht benadrukt het feit dat de huidige speelkalender te belastend is voor de spelers, met name vanwege het grote aantal wedstrijden dat zij moeten spelen gedurende een seizoen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de fysieke gesteldheid van de spelers, maar ook voor hun mentale welzijn en de kwaliteit van het voetbal dat zij kunnen leveren. Daarnaast wordt gesteld dat de overvolle kalender ook nadelig is voor de nationale competities, aangezien clubs te maken krijgen met een te hoge belasting van hun spelers en daardoor minder competitief kunnen zijn.

De FIFPRO en de European Leagues roepen de Europese Commissie op om de situatie grondig te onderzoeken en passende maatregelen te nemen om de speelkalender te herzien en te optimaliseren. Zij pleiten voor een meer gebalanceerde en gezonde kalender die rekening houdt met de belangen van zowel de spelers als de competities. De FIFA heeft nog niet gereageerd op de klacht, maar het is duidelijk dat de discussie over de internationale speelkalender nog lang niet voorbij is.