×
Home Nieuws Livescore

Zidane Iqbal's seizoenstart: van blessureleed naar rode kaart drama!

Zidane Iqbal's seizoenstart: van blessureleed naar rode kaart drama!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 7 september 2023 17:48 uur

Zidane Iqbal zal ongetwijfeld verrast zijn geweest door het verloop van zijn seizoen. Bij FC Utrecht heeft hij nog geen enkele minuut kunnen spelen vanwege blessureleed, maar afgelopen donderdag speelde hij wel een opvallende rol tijdens de King's Cup-wedstrijd tussen Irak en India. Helaas was het niet de positieve hoofdrol waar hij op gehoopt had.

In de slotfase van de wedstrijd eiste Iqbal namelijk de aandacht op door een rode kaart te ontvangen voor een elleboogstoot tegen het hoofd van Brandon Fernandes. Een actie die zeker niet onopgemerkt bleef. Na afloop van de wedstrijd reageerde Iqbal op het voorval: "De scheidsrechter... Ik weet niet wat ik moet zeggen. Maar goed, dat hoort er ook bij. Het was een ongelukje, ik bedoelde het niet zo."

Ondanks deze negatieve gebeurtenis wist Irak uiteindelijk wel van India te winnen, zij het na strafschoppen. Hierdoor heeft het team zich geplaatst voor de finale van het vriendschappelijke toernooi om de King's Cup, die aanstaande zondag zal plaatsvinden.

Het seizoen begon al niet vlekkeloos voor Iqbal, aangezien hij door blessures de eerste wedstrijden van het seizoen heeft moeten missen. Daarnaast heeft zijn club FC Utrecht ook te maken gehad met tegenslagen, aangezien trainer Michael Silberbauer na vier opeenvolgende nederlagen werd ontslagen. Desondanks blijft Iqbal een groot talent en FC Utrecht heeft hem deze zomer overgenomen van Manchester United, waar hij al bekend stond als een veelbelovende speler. Hopelijk kan hij snel zijn blessures achter zich laten en zijn talent laten zien op het veld.